Minetan FAQ

Voorbereiding

Is Mine Tan veilig?

Mine Tan bevat 100% natuurlijk DHA (dihydroxyaceton), een stof die samenwerkt met aminozuren en zuurstofmoleculen in de huid. Deze stof is niet schadelijk voor de huid en zorgt voor de kleur. Bovendien bevatten onze Mine Tan producten nog extra vitamines en natuurlijke ingrediënten die ervoor zorgen dat je huid gezond en stevig blijft.

Hoe bereid ik me voor op mijn Mine Tan?

De dag voor je Tan is het belangrijk om je huid te scrubben met de coffee scrub. Een perfect gereinigde huid is belangrijk voor je perfecte Mine Tan. De dag van je Tan breng je de Micellar Water Cleanser aan. Deze zorgt ervoor dat de PH waarde van je huid volledig klaar is voor jouw Tan. Om je bruine kleur langer te behouden breng je na de Cleanser ook de Micellar Water Primer aan.
Gebruik geen andere cosmetische producten zoals deodorant, parfum, make up of bodylotion meer, deze bevatten titanium en zullen groene vlekken vertonen die tot 5 dagen zichtbaar blijven.

Hoe kies ik de perfecte kleur voor mij?

Onze Mine Tan producten bevatten 4 verschillende ondertonen. De violet ondertoon geeft je een rode Europese teint, de olive ondertoon zorgt voor een natuurlijke glow en Ash ondertoon zorgt voor een grijze, assige ondertoon.

Olive ondertoon

Violet ondertoon

Ash ondertoon

Golden ondertoon

Mag ik waxen of scheren met Mine Tan?

Waxen of scheren doe je 48u voor je je Tan aanbrengt. Je poriën openen door het Waxen of scheren, dus geef je huid voldoende tijd om deze opnieuw te sluiten. Wanneer je je huid de kans niet geeft om te recupereren zal je na je Mine Tan vaak zwarte of donkere puntjes zien.

Kan Mine Tan ruiken?

Hoewel onze Mine Tan producten zo samengesteld zijn dat ze een minimale geur afgeven, kan je na je tan de DHA toch ruiken. Je brengt je Tan best ’s avonds aan, zo kan je in de ochtend douchen en is deze geur volledig verdwenen.

Word ik oranje met het gebruik van Mine Tan?

De producten van Mine Tan bevatten 3 soorten ondertonen. De Violet ondertoon, de groene ondertoon en de grijze ondertoon. In geen van deze zit oranje, en maakt een oranje kleur dus ook onmogelijk. De samenstelling van ingrediënten van een hoge kwaliteit en 100% natuurlijk DHA zorgen ervoor dat de oranje kleur er niet is. Dat is verschillend bij andere merken die een andere samenstelling hebben in hun Chemische formules. Door de skin tone replication ingrediënten onderscheiden we ons ook van andere merken. Hierdoor zal elk Mine Tan product bij iedereen verschillend tot uiting komen. Geen persoon die dezelfde kleur heeft.

Mag ik zwemmen met mijn Mine Tan?

Je kan steeds zwemmen met Mine Tan, maar door de chloor in een zwembad, of het zout in zeewater, vervaagt de kleur snel. Op vakantie verkies je best de zee als verfrissing.

Mag ik in de zon met mijn Mine Tan?

Je mag met Mine Tan in de zon. Let wel op want de producten bevatten geen SPF. Je tijdens het zonnen insmeren met een beschermende lotion is dus nog steeds van belang.

Zal mijn Mine Tan product vervallen?

Mine Tan Mist en Foam blijven 12 tot 24 maanden ongeopend goed.
Na opening 6 tot 10 maanden. Hoe meer zuurstof het product krijgt hoe sneller het bederft. Bewaar het product steeds op kamertemperatuur en sluit het na gebruik steeds goed af van de lucht. Het speciale sluitingssysteem van de foam zorgt ervoor dat er geen lucht aan het product kan komen.

Mine Tan aanbrengen

Kan ik meerdere kleuren combineren?

Mine Tan heeft er voor gezorgd dat je kan genieten van de voordelen van 2 verschillende Tans. Je bent bijvoorbeeld een sportief type en gaat regelmatig naar de fitness, maar je hebt tegelijkertijd een droge huid en dus graag een goed hydraterend product? In dat geval kan je Workout Ready , die ervoor zorgt dat jouw Tan bij het zweten niet afgaat op je kledij, combineren met Coconut Water, die er op zijn beurt voor zorgt dat je huid perfect gehydrateerd is door het Coconut Water.
In dat geval doe je de eerste laag Tan met Workout Ready en de tweede laag met Coconut Water.

Hou je van een extra glanzende huid? Bij het gebruik van Mine Tan Luxe Foamed oil laat je je huid schitteren. Het glanzende effect van Mine Tan Luxe Foamed oil blijft tot 3 wel dagen zichtbaar en ook deze foam is te combineren jouw favoriete Tan.

Hoe breng ik Mine Tan het beste aan?

In het stappenplan kan je stap voor stap bekijken hoe je je Tan het beste aanbrengt.

Na het aanbrengen van de Tan

Wanneer mag ik opnieuw douchen?

Je Mine Tan werkt tot 3 uur na het aanbrengen van het product nog door. Wanneer je het maximale resultaat wil bereiken wacht je dus minimaal 3 uur om in de douche te springen. Na je Tan neem je dan ook een snelle douche. Je spoelt je af voor max 45 seconden zonder zeep en met lauw water. De guide color ?en de geur van DHA zal verdwijnen maar de actieve ingrediënten zullen nog verder hun werk doen. Bij het gebruik van té warm water wordt dit proces afgebroken en zal je Tan dus minder lang blijven. Wrijf ook niet met een handdoek droog, maar maak een deppende beweging. Zo voorkom je een snelle vervaging. Hydrateer je huid vanaf dan dagelijks met de Gradual 3 in 1. Eenmaal gedoucht kan je je favoriete kledij dragen zonder dat de kleur nog zal afgeven. Je Tan ontwikkelt zich nog verder in een natuurlijke kleur zonder vlekken.

Hoelang ga ik mijn Mine Tan behouden?

Bij het gebruik van de foam zal je je resultaat ongeveer 5 dagen blijven zien. Na de vijfde dag zal de tan langzaamaan afnemen. Wanneer je een spray tan zal doen blijft de Tan gemiddeld 7 dagen.

Hoe zal ik mijn Mine Tan het langst behouden?

Breng elke dag de gradual 3 in 1 aan. Deze hydrateert je huid en bevat ook een minimum aan zelfbruiners om je kleur langer te behouden. Je kan ook kiezen voor Micellar water gel to foam of Micellar water Everyday Glow Gradual.

Kan ik me kleden na mijn tan?

Je wacht na het aanbrengen van je Mine Tan best 10 minuten met je opnieuw aan te kleden. Al is een minuut genoeg om alles te absorberen, maar zo is je huid zeker droog. Je Mine Tan zou kunnen afgaan op je kledij maar dit was je er zo weer uit. Nadat je gedoucht bent zal Mine Tan geen kleur meer afgeven op je kledij.

Is het gebruik van een Tann appilicator Mitt verplicht?

Het gebruik van een Mitt is niet verplicht, maar wanneer je Mine Tan op de binnenkant van je handen gaat smeren gaan deze donkerbruin kleuren. Deze kleur blijft ook 5 dagen zitten dus we raden je aan om de Tan appilicator Mitt steeds te gebruiken.

Hoeveel foam doe ik op mijn Mitt

Gemiddeld doe je 2 a 3 pompjes foam op je Tan appilicator mitt per lichaamsdeel. Dit is uiteraard afhankelijk van jouw grootte.

Hoe vaak kan ik de Mitt gebruiken?

Je kan de Mine Tan Velvet Mitt na gebruik in de wasmachine steken. Na 20 wasbeurten zal deze vervangen moeten worden. Op Maximum 30 graden wassen en nooit laten drogen in de zon of in de droger! De Sponge Mitt is als een spons en kan jegewoon reinigen onder de kraan.

Verzending en bezorging

Wat is de bezorgtijd, verzendwijze en kosten?

Leveringen gebeuren via bPost. Verzendkosten bedragen €5,00 voor een bestelling onder de €60. Bij een bestelling boven de €60,00 wordt je bestelling gratis geleverd. Uw bestelling wordt verstuurd uit ons magazijn te Antwerpen.

Kan ik de status van mijn bestelling volgen?

Van zodra uw bestelling verzonden is, ontvangt u een bevestigingsmail met een trackingnummer. Daarmee kan u uw bestelling volgen.

Kan ik mijn leverdag of –tijdstip zelf kiezen?

Jammer genoeg kan u de leverdag of –tijdstip? niet kiezen. We adviseren u om de bestelling te volgen met de code die u krijgt in uw tweede bevestigingsmail

Retourbeleid

Kan ik mijn bestelling terugzenden of ruilen?

Indien u niet overtuigd bent van uw aankoop bij Mine Tan Belgium, kunt u de ongeopende producten terugsturen binnen een termijn van 14 dagen na ontvangst van uw bestelling. Let op, omwille van hygiëne en veiligheidsredenen nemen wij geen geopende verpakkingen terug.

Wat is het retouradres van Min Tan?

Indien uw bestelling in aanmerking komt voor retourzending ontvangt u per mail ons adres. Retourskosten worden niet terugbetaald, we betalen alleen de initiële verzendkosten terug aan standaard tarief zoals vermeld op onze website.

Wanneer kan ik de terugbetaling op mijn rekening verwachten?

Indien u in aanmerking komt voor retourzending wordt het bedrag binnen de 14 dagen na ontvangst van uw retourzending terugbetaald.

Herroepingsrecht

De consument-klant beschikt over een recht tot herroeping met betrekking tot de producten aangekocht via de webshop. Op grond van Boek VI Marktpraktijken & Consumentenbescherming van het Wetboek Economisch Recht heeft de klant het recht om binnen een termijn van 14 kalenderdagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen. De herroepingstermijn verstrijkt 14 kalenderdagen na de dag waarop de klant of een door de klant aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het goed fysiek in bezit krijgt. Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet de klant MINE TAN via een ondubbelzinnige verklaring per e-mail op de hoogte stellen van zijn beslissing om de overeenkomst te herroepen. Om de herroepingstermijn na te leven, volstaat het dat de klant zijn mededeling betreffende de uitoefening van het herroepingsrecht verzendt voordat de herroepingstermijn is verstreken. Als de klant de overeenkomst herroept, ontvangt de klant alle betalingen die hij op dat moment heeft gedaan, inclusief leveringskosten (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van de keuze van de klant voor een andere wijze van levering dan de door MINE TAN geboden goedkoopste standaardlevering) onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 kalenderdagen nadat MINE TAN op de hoogte is gesteld van de beslissing van de klant de overeenkomst te herroepen, van MINE TAN terug. MINE TAN betaalt de klant alsdan terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee de klant de oorspronkelijke transactie heeft verricht, tenzij de klant uitdrukkelijk anderszins heeft ingestemd; in ieder geval zal de klant voor zulke terugbetalingen geen kosten in rekening worden gebracht. MINE TAN mag wachten met de terugbetaling tot MINE TAN de producten heeft terug gekregen of de klant heeft aangetoond dat hij de producten heeft teruggezonden, al naargelang welk tijdstip eerst valt. De klant dient de producten onverwijld, doch in ieder geval niet later dan 14 kalenderdagen na de dag waarop hij besluit de overeenkomst te herroepen aan MINE TAN heeft meegedeeld, aan MINE TAN de producten terug te zenden of te overhandigen. De klant is op tijd als hij de producten terugstuurt voordat de termijn van 14 kalenderdagen is verstreken. De directe kosten van het terugzenden van de producten komen voor rekening van de klant, incl. de eventuele douanekosten ingeval de retourzending gebeurt vanuit Zwitserland of een andere niet-EU lidstaat, dewelke zullen worden afgehouden van de gelden die MINE TAN dient terug te storten, tenzij anders overeengekomen. De klant is alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de producten die het gevolg is van het gebruik van de producten, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de producten vast te stellen.
De terugbetaling van de leveringskosten door MINE TAN verloopt steeds pro rata. (Bijvoorbeeld: Klant koopt 2 producten aan en stuurt 1 terug bij herroeping. In dat geval dient MINE TAN de leveringskosten maar voor 50% terug te betalen.) Wanneer MINE TAN echter gebruikt maakt van een forfaitaire leveringskost, zal bij een gedeeltelijke herroeping MINE TAN niet gehouden zijn om enige leveringskost terug te betalen.
Het teruggezonden product mag niet in gebruik genomen zijn en dient zich in dezelfde staat te bevinden als op het ogenblik van de levering. Bovendien dient het product in de originele verpakking waarin het product werd verzonden, teruggezonden te worden, al dan niet geopend en inclusief alle bij het product geleverde toebehoren, zonder dat de klant evenwel het recht heeft om de “seal” te verwijderen, zodoende MINE TAN ook na herroeping het goed nog kan doorverkopen aan een derde (zie instructies visueel). In geen geval beschikt een professionele klant over het recht tot herroeping.

Betaling

Zijn online betalingen aan Mine Tan veilig?

MINE TAN begrijpt hoe belangrijk het voor u is dat uw informatie en privacy beschermd is. Producten via onze website bestellen is absoluut veilig. Al onze websites zijn uitgerust met een https-protocol. Dat maakt online-bestellingen veilig én gemakkelijk. We gebruiken PCI-gecertificeerde providers en een SSL-verbinding (Secure Sockets Layer) voor alle onlinebetalingen. Gebruikt u onze diensten? Dan versleutelen we elke overdracht van persoonlijke gegevens. Zo is al uw persoonlijke informatie veilig en niet toegankelijk voor andere gebruikers.

Mijn betaling via creditcard is mislukt. Wat ging er mis?

Lukt uw betaling via creditcard niet? Dan raden we u aan om het nog eens te proberen, misschien met een andere computer. Om veiligheidsredenen zal onze klantenservice u nooit telefonisch of via e-mail om de gegevens van uw creditcard vragen. Lukt het nog altijd niet? Dan raden we u aan om het bedrag over te schrijven.

Kan ik een factuur krijgen voor mijn bestelling?

In uw pakket ontdekt u een overzicht van uw bestelling. Die geldt als uw factuur. Wilt u meer weten? Lees dan onze Algemene voorwaarden. “Consumentenakkoord in overeenstemming met art. 2, 3° van de wet van 6 april 2010 over marktpraktijken en consumentenbescherming (“Elke natuurlijke persoon die, puur voor niet-professionele doeleinden, producten koopt of gebruikt van de markt”).”

Algemene Voorwaarden

Algemene Voorwaarden

U vind onze algemene voorwaarden terug opde algemene voorwaarden-pagina.